Marele premiu al ediției a 20-a a Festivalului Internațional „Puck” ajunge la Sibiu. Câți spectatori a reunit evenimentul

Premiul pentru cel mai bun spectacol al Festivalului Internațional „Puck” a fost acordat în această seară spectacolului „Kunterbunt”, în regia Anei Crăciun – Lambru, prezentat de Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” din Sibiu. Ediția a 20-a evenimentului a avut loc la Cluj-Napoca între 17 și 21 octombrie 2022 și a fost precedat de conferința conferința „Teatru de animație și literatură. Despre o dramaturgie a imaginarului”.

 

Festivitatea de premiere a avut loc vineri, 21 octombrie, la Teatrul de Păpuși „Puck”. Juriul a decis următoarele premii:

Premiul pentru cel mai bun spectacol al acestei ediții îi revine spectacolului „Kunterbunt” în regia Anei Crăciun – Lambru, prezentat de Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” din Sibiu.

Premiul pentru „dramaturgia imaginarului” i-a fost acordat spectacolului „Tabula Rosa”, în regia Evgheniei Tsichlia, prezentat de Teatrul de Păpuși „Hop Signor” din Grecia.

Premiul „Kovacs Ildiko” pentru universul vizual a fost acordat spectacolului „Muzicanții din Bremen”, prezentat de artiștii Teatrului „Puck”.

Premiul „Mona Marian” pentru cea mai bună interpretare colectivă le revine artiștilor Teatrului pentru Copii și Tineret „Luceafărul” din Iași, pentru spectacolul nonverbal „Stația Clovnilor”, în regia Anei Crăciun Lambru.

Premiul pentru cea mai bună muzică îi revine lui Bakos Árpád, pentru universul sonor din spectacolul „Muzicanții din Bremen”, după Frații Grimm, în regia lui Rumi László, prezentat de artiștii Teatrului de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca.

Premiul pentru cea mai bună actriță i-a fost acordat Mădălinei Ghițescu Petre, pentru rolul din spectacolul „Cufărul celor șapte pitici”, adaptare după Frații Frimm de Béres László, după o idee de Kovács Ildikó. Spectacolul a fost prezentat de Teatrul pentru Copii și Tineret „Merlin” din Timișoara.

Premiul pentru cel mai bun actor i-a revenit actorului Cristi Brătoiu, pentru rolul din spectacolul „Cufărul celor șapte pitici”.

Premiul special al juriului pentru mânuire se acordă spectacolului „Tabula Rosa”, în regia Evgheniei Tsichlia, prezentat de Teatrul de Păpuși „Hop Signor” din Grecia.

Nu în ultimul rând, Premiul pentru Secțiunea dedicată studenților, a fost acordat pentru integrarea tehnicilor actoricești/de mânuire în spectacol Se(di)ntiment, prezentat de studenții Universității de Arte din Târgu Mureș, secția Arta spectacolului păpuși-marionete.

 Spectacolele din competiție au fost jurizate de Luise Lapointe, director al Festivalului de la Casteliers (din Montreal, Canada), Sun Wook Hyon, managerul Festivalului din Chuncheon (Coreea), Raluca Sas Marinescu, cadru didactic la Facultatea de Teatru și Film a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca și scenograful Epaminonda Tiotiu.

Spectacolele și evenimentele conexe din cadrul Festivalului Internațional „Puck” 2022 au reunit pe parcursul manifestării aproximativ 4.000 de spectatori.

Proiect realizat de Teatrul de Păpuși „Puck” cu sprijinul Consiliului Județean Cluj și a Departamentului pentru Relații Interetnice.

Parteneri: Universitatea „Babeș-Bolyai”, Facultatea de Teatru și Film, Academia de Națională de Muzică „Gheorghe Dima”, Teatrul Național Cluj-Napoca, Casa de Cultură a Studenților și Cercul Militar Cluj.

Parteneri media:

TVR Cluj, Radio România Cluj, Făclia de Cluj, Radio Info Trafic, Cluj.com, I Like Cluj, Radio Renașterea, EBS Radio, Napoca FM, ȘtiriMed.ro, Agnus Rádió, Játéktér, Szabadság, Erdélyi Magyar Televízió.

 

 

Did you like this? Share it!

0 comments on “Marele premiu al ediției a 20-a a Festivalului Internațional „Puck” ajunge la Sibiu. Câți spectatori a reunit evenimentul

Leave Comment

*

Sari la conținut