Vacanța se încheie la Cluj cu WonderPuck7: acrobații aeriene, teatru pentru copii, o premieră și o tombolă

Ultimele zile ale vacanței de vară le vor aduce micilor spectatori clujeni multă distracție în centrul Clujului și la Bonțida. Între altele, programul celei de-a 7-a ediții a Festivalului Stradal WonderPuck (8-10 septembrie) include spectacolul „Peter Pan”, în care artiștii spanioli de la Grupo Puja vor susține un show care se desfășoară la înălțime, deasupra Pieței Unirii. Tombola programată pentru aceeași seară, organizată cu suportul partenerilor de la OVB Allfinanz România, va avea premii extraordinare.

„Peter Pan”, show-ul celor de la Grupo Puja, din Spania, va fi prezentat sâmbătă, 9 septembrie, de la ora 20, în Piața Unirii.

O corabie de pirați călătorește prin spațiu și o răpește pe Tinkerbell, zânuța ce îl acompaniază pe Peter Pan. După ce se luptă cu propria sa umbră, Peter pleacă s-o salveze și câștigă lupta cu căpitanul Hook și pirații săi.

Acțiunea acestui spectacol are loc la o înălțime de 40 de metri, actorii fiind suspendați de o macara hidraulică.

Regia și dramaturgia: Gema Segura.

În aceeași seară, de la ora 19, precum și duminică, 10 septembrie 2023 de la ora 20, vor avea loc tragerile la sorți ale tombolei ediției din acest an a evenimentului. Premiile, puse la dispoziție de partenerii de la OVB Allfinanz România, constau în două două console PlayStation 5, două Console Nintendo Switch, precum și 49 console GameBoy Darklove. În total, micii spectatori se vor putea bucura de 53 de premii, câte un premiu pentru fiecare an dintre cei 53 trecuți de la înființarea Grupului OVB Holding, acționar OVB România.

“Pentru noi participarea la festivalul WonderPuck este deja o tradiție, fiind prezenți la fiecare ediție în parte. Salutăm eforturile organizatorilor de a aduce magia teatrului mai aproape atât de micii cât și de mai marii spectatori și ne bucurăm să contribuim printr-o serie de activări și surprize pe toată durata festivalului.”, a declarat conducerea OVB Allfinanz România.

Ediția a șaptea a Festivalului Stradal WonderPuck va avea loc între 8 și 10 septembrie 2023, în Piața Unirii (pe trei scene, plus spectacole itinerante) în Piața Muzeului, la Muzeul de Artă, precum și în curtea Castelului Bánffy din Bonțida. Spectacolele din program vor fi prezentate de artiști din Cluj-Napoca, București, Iași, Brașov, Arad, Sibiu, Alba Iulia și Satu Mare, precum și din țări precum Spania, Olanda, Bulgaria, Polonia, Ucraina, Italia sau Ungaria.

Premiera unui spectacol marca MiniReactor

De asemenea, un spectacol a cărui acțiune se petrece la Cluj va avea premiera în cadrul festivalului WonderPuck. Este vorba de spectacolul itinerant „Olguța și un bunic de milioane”, de Alex Moldovan, în regia Deliei Gavlițchi, care va avea loc sâmbătă, 9 septembrie, de la ora 12, cu plecare din Piața Unirii.

Olguţa locuiește la Cluj împreună cu părinţii şi cu căţelul ei, Farid. Are o viaţă fericită şi plictisitoare până când încep problemele în familie. Situaţia o ia razna când e trimisă să stea cu mătuşa ei, Nina, pe care n‑o mai văzuse de mult.

„Este spectacolul care iese la soare, alături de un personaj care iese din carte și cutreieră străzile orașului și cu un autor care se bagă până și-n spectacol. Are o distribuție grozavă și cere un public pe cinste”, spune regizoarea.

 

Ateliere și spectacole muzicale

Pe parcursul celor trei zile ale manifestării, cei mici vor putea participa în Piața Unirii și la Muzeul de Artă la ateliere precum cele de lectură, olărit, face painting sau activități IT.

Din programul ediției nu vor lipsi spectacolele muzicale, cum ar fi show-ul „Trupa marionetelor” susținut de Grande Cantagiro Barattoli, o combinație unică de teatru stradal și muzică, „O vioară mică de-aș avea”, un concert educativ susținut de Dalma Toadere și un cvintet de coarde sau „Istoria muzicii pentru copii (și părinții lor)”, prezentat de Teatrul Clasic Ioan Slavici din Arad. De asemenea, vor concerta trupa de adolescenți High Velocity, precum și micii artiști de la Rock Academy.

Participarea la toate manifestările va fi gratuită.

Cea de-a șaptea ediție a Festivalului Stradal WonderPuck este organizată de Teatrul de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca, Asociația ESUA și Clubul Lions, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca, al Consiliului Județean Cluj și al Administrației Fondului Cultural Național. De asemenea evenimentul are parte și în acest an de sprijinul Ambasadei Regatului Țărilor de Jos.

 

Despre Teatrul de Păpuşi „Puck”

Teatrul de Păpuşi „Puck” a fost înfiinţat în 1950 și se află în subordinea Consiliului Județean Cluj. Palmaresul instituției cuprinde peste 300 de premiere, atât la secţia română, cât şi la cea maghiară, precum și importante premii şi nominalizări. Repertoriul actual al Teatrului de Păpuşi „Puck” este alcătuit din aproximativ 25 de titluri de spectacole pentru copii. Începând cu anul 2002, instituţia clujeană este gazda Festivalului Internaţional „Puck”, unul din evenimentele importante ale Clujului, iar din septembrie 2017 a inițiat Festivalul Stradal „WonderPuck”, un eveniment dedicat întregii familii.

 Despre ESUA Asociație Româno-Germană

ESUA este o asociaţie culturală fondată în 2009, ce are ca obiect de activitate elaborarea, dezvoltarea şi coordonarea de proiecte artistice, cultural-educaționale și social umanitare și este, totodată,  membru în C-EDU, primul cluster de educație din din Europa Centrală și de SE.

 Despre OVB Allfinanz România

OVB Allfinanz România, alături de companii din alte 15 țări din Europa, este parte a unuia dintre cele mai puternice grupuri financiare de pe întreg continentul.

Cu o istorie de peste 20 de ani pe piața locală și o experiență acumulată în mai mult de jumătate de secol la nivel internațional, OVB oferă soluții financiare de primă clasă prin intermediul soluțiilor financiare puse la dispoziție de parteneri săi strategici, precum și a unei echipe de consultanți dedicați.

 

Did you like this? Share it!

0 comments on “Vacanța se încheie la Cluj cu WonderPuck7: acrobații aeriene, teatru pentru copii, o premieră și o tombolă

Leave Comment

*

Sari la conținut