Spectacole de la Teatrul „Puck” la Zilele Clujului

Micii spectatori clujeni sunt așteptați alături de părinți, bunici, unchi și mătuși la spectacolele pe care artiștii Teatrului de Păpuși „Puck” le vor susține în acest weekend la Zilele Clujului.

Primul spectacol pe care Teatrul de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca îl va prezenta în cadrul sărbătorii este „Motanul încălțat”, după Charles Perrault, în regia lui Cristian Nedea, programat pentru sâmbătă, 20 mai, de la ora 12, în Piața Muzeului.

Povestea clasică este reinterpretată, propunerea regizorului Cristian Nedea respectând rețeta unui love story, dar unul pisicesc prin excelență. Pentru Motanul încălțat, lumea e doar un decor și oamenii sunt doar o figurație necesară. Întreaga relație cu stăpânul este văzută aici ca o simplă unealtă a îndeplinirii destinului pisicesc.

Distribuție: Ionuț Constantinescu, Ion Iurcu și Iulian Lungu.

Scenografie și pictură: Elena Ilaș.

Sculptura: Florin Marin.

Spectacolul va fi prezentat în limba română, iar vârsta minimă recomandată este de trei ani.

De asemenea, duminică, 21 mai, tot de la ora 12, în Piața Muzeului, artiștii păpușari de la Teatrul „Puck” vor prezenta spectacolulMuzicanții din Bremen”/ „A brémai muzsikusok” după Frații Grimm, în regia lui Rumi László.

Aventura celor patru muzicieni începe, în viziunea scenică a regizorului Rumi László, în momentul în care se termină istoria cunoscută din poveste: personajele își povestesc peripețiile din trecut, reflectând asupra traseului pe care l-au parcurs. Istorisirile lor sunt prezentate prin cântece, iar muzica live integrează toate momentele spectacolului.

Creație păpuși: Tóth Andrea, Kiss Etele.

Distribuția: Balogh Dorottya, Domokos Szabolcs, Kötő Áron, Mostis Balázs, Szűcs Tamás.

Spectacolul va fi prezentat în limba maghiară, iar vârsta minimă recomandată este de patru ani.

Participarea la spectacolele de la Zilele Clujului va fi liberă!

Zilele Clujului 2023 au loc în perioada 18-21 mai.

Spectacolul „Motanul încălțat” va avea reprezentații și luni, 22 mai, de la orele 9.30 și 11, la sediul Teatrului „Puck”.

Did you like this? Share it!

0 comments on “Spectacole de la Teatrul „Puck” la Zilele Clujului

Leave Comment

*

Sari la conținut