Premieră la Teatrul „Puck”: „Cei trei purceluși”

Cei mici și cei mari sunt așteptați duminică, 21 mai, de la ora 17, la Teatrul de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca la o nouă premieră. Este vorba de spectacolul interactiv „Cei trei purceluși”, după James Halliwell-Phillipps, în regia lui Rumi László.

Binecunoscuta poveste a celor trei purceluși le vorbește copiilor despre asumare, despre cum nu e bine să lăsăm pe mâine ce se poate face azi și despre cum responsabilitățile amânate au obiceiul de a ne ajunge din urmă.

„Cei mici ar trebui să fie atrași de acest spectacol, pentru că vor putea experimenta cât de important este să colaborăm, în loc să ne luptăm unii cu ceilalți. Este un spectacol interactiv în care sunt implicați și copiii, contribuind astfel la succesul purcelușilor și la acest împreună”, precizează regizorul.

În viziunea lui Rumi László, copiii au ocazia să participe la joaca, dar și la munca  purcelușilor și, totodată, să experimenteze îndeaproape consecințele lucrului făcut de mântuială, într-un spectacol ce se bazează foarte mult pe interacțiunea cu cei mici și pe aportul lor la construcția poveștii.

Distribuția este formată din Andreea Bolovan, Angelica Pamfilie, Andra Cotiușcă și Ion Iurcu.

Scenariul, regia și ilustrația muzicală: Rumi László.

Scenografia: Elena Ilash și Rumi László

Asistent regie: Tompa Eszter

Coordonare muzicală: Arona Bogdan

Spectacolul va fi prezentat în limba română, iar vârsta minimă recomandată este de trei ani.

Întrucât numărul de locuri este limitat, cei care doresc să vizioneze spectacolul sunt rugați să se asigure că și-au făcut rezervare (http://puckpuppettheatre.eventbrite.com).

Povestea celor plecați în căutarea unei vieți mai bune

În aceeași zi, de la orele 11 și 12.30, pe scena Teatrului „Puck” va fi prezentat spectacolul „Lupul interzis”, după Patrice Seiler, în scebariul și regia lui Radu Dinulescu.

Realizat după un text original de Patrice Seiler, în regia lui Radu Dinulescu, spectacolul redă în stilul vechilor fabule – adresate în egală măsură celor mici și celor mari – povestea celor care sunt nevoiți să își părăsească locurile natale pentru o viață mai bună printre străini.

Povestea migrării lupului începe, ca orice migrare, cu o călăuză care îl ghidează în trecerea graniței – sau a mării – și îl transferă într-o altă lume. Ce se întâmplă odată ajuns acolo? E povestea fiecăruia dintre cei aflați în căutarea „celei mai bune dintre lumi”.

„Este vorba de un lup care, gonind prin pădurea care îi era casă, din cauza defrișării și nemaiavând nimic în jurul lui, emigrează. Trece marea, străbate ținuturi după ținuturi și ajunge într-o favelă, la marginea unui oraș uriaș”, descrie Radu Dinulescu, regizorul spectacolului. „Povestea poate părea pentru cei mari, însă este creată ca o fabulă și se poate adresa și copiilor, asemeni celor ale lui Fontaine”, a adăugat Dinulescu.

Scenografia este semnată de Patrice Seiler, sculptura de Florin Marin, iar pictura de Elena Ilaș. Distribuția este alcătuită din actorii Adina Ungur și Ionuț Constantinescu.

Vârsta minimă recomandată este de cinci ani.

Spectacol despre puterea comunității

De asemenea, sâmbătă, 20 mai , de la ora 11, cei mici sunt așteptați la spectacolul „Te aștept!”/„ Eljöhetnél hozzám!”, în regia Ibolyei Varga. Acţiunea se petrece în Vestul Sălbatic, iar eroul poveștii este un băiat orfan. Este povestea unei comunități simpatice, despre Vulpea elegantă şi suspicioasă, despre Bătrânul îmbufnat, despre Vrăjitoarea care încearcă să-şi ascundă bunătatea, despre Sperietoarea sufletistă, despre Alexandra grijulie şi despre Omul de Zăpadă cu sufletul fragil.

Regia este semnată de Kovács Ildikó, într-o nouă versiune scenică de Varga Ibolya.

Păpușile sunt concepute de Virgil Svințiu, scenografia și costumele de Ioana Olăhuț, iar restaurarea păpușilor și a decorului este realizată de Elena Ilaș.

Colaj muzical: Ábrahám Jolán.

Distribuția: Balogh Dorottya, Mostis Balázs, Giriti Réka, Péter Izolda/ Szűcs Tamás, Pünkösti Laura/ Patka Ildikó, Domokos Szabolcs și Kötő Áron.

Spectacolul va fi prezentat în limba maghiară, iar vârsta minimă recomandată este de patru ani.

Cum se achiziționează biletele

Biletul de intrare la spectacolele prezentate la sediul Teatrului de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca la final de săptămână costă 40 de lei pentru adulți, 20 de lei pentru pensionari și 10 lei pentru preșcolari, elevi și studenți.

Abonamentul cuprinde șase intrări, la prețul de 60 de lei.

Biletele se achiziționează de la casieria din foaierul teatrului, înainte de intrarea la spectacole.

Rezervări: http://puckpuppettheatre.eventbrite.com.

Did you like this? Share it!

0 comments on “Premieră la Teatrul „Puck”: „Cei trei purceluși”

Leave Comment

*

Sari la conținut