Spectacole ale Teatrului „Puck”, la Zilele Clujului

 Clujenii de toate vârstele sunt așteptați în acest weekend în Piața Muzeului, unde Teatrul de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca va prezenta două spectacole în cadrul Zilelor Clujului. Este vorba de „Scufița Roșie și lupul cel flămând”, în regia și interpretarea lui Ion Iurcu, programat pentru sâmbătă, 28 septembrie și de „Aventurile lui Paprikajancsi”/„Paprikajancsi kalandjai”, în regia lui Vadas László, prezentat duminică, 29 septembrie.

 Sâmbătă, 28 septembrie, de la ora 11, în Piața Muzeului va fi prezentat spectacolul interactiv „Scufița Roșie și lupul cel flămând”, cu adaptarea scenică, regia și interpretarea semnate de Ion Iurcu.

Un păpușar-povestitor acompaniază în aventurile sale o fetiță căreia i se spune și Scufița Roșie. În poveste intervine și bunicuța ei care locuiește în mijlocul pădurii și care se îmbolnăvește. Nepoțica trebuie să-i ducă un coș plin cu merinde care să o ajute să se însănătoșească, dar traseul prin pădure e plin de obstacole.

În această nouă versiune a poveștii, accentul se pune pe interacțiunea cu micii spectatori, în scopul de a le stimula imaginația, creativitatea și pofta de joacă. Narațiunea urmează firul poveștii, iar, pe alocuri, dialogurile sunt înlocuite cu muzică. Întreaga aventură e plină de surprize, de la începutul călătoriei Scufiței Roșii, până la final.

Spectacolul se joacă în limba română, iar vârsta minimă recomandată este de trei ani.

Duminică, 29 septembrie, de la ora 11, în același spațiu de la Zilele Clujului va putea fi urmărit spectacolul „Aventurile lui Paprikajancsi”/„Paprikajancsi kalandjai”, în regia lui Vadas László.

Paprikajancsi e vestit pentru curajul, îndemânarea și istețimea lui, avantaje cu care ajunge să îl învingă chiar și pe Diavol. E un personaj popular, asemenea lui Vitéz László, iar în acest spectacol are de-a face cu o provocare nemaiauzită: să comunice cu ipostazele complexe ale Femeii din Secuime, un alt personaj al piesei, cu limbajul ei aparte.

Este prin excelență un spectacol de bâlci, cu aventură și umor.

Cei doi actori din distribuție (György László și Giriti Réka) interpretează peste 10 roluri. Păpușile au fost realizate de György László și Szabó Tünde.

Spectacolul se joacă în limba maghiară, iar vârsta minimă recomandată este de trei ani.

Accesul la spectacole va fi gratuit.

Did you like this? Share it!

0 comments on “Spectacole ale Teatrului „Puck”, la Zilele Clujului

Leave Comment

*

Sari la conținut