Croitorașul  cel isteț revine pe scena Teatrului de Păpuși „Puck”

La finalul acestei săptămâni, micii spectatori clujeni sunt așteptați la Teatrul de Păpuși „Puck” să ia parte la aventurile nemaipomenite alte unui personaj îndrăgit – Croitorașul cel isteț (spectacolul omonim este programat pentru duminică, 14 mai, de la orele 11 și 12.30). De asemenea, sâmbătă, 13 mai, de la ora 11, va fi prezentat spectacolul „Lúdas Matyi”/„Mateiaș Gâscarul”.

Descoperindu-şi puteri nebănuite, „că doar nu e puţin lucru să omori şapte muşte dintr-o lovitură”, Croitoraşul cel isteț pleacă în lumea largă pentru a se lăuda cu isprava lui. Însă, aflat în încercarea de a se întrece în putere cu Uriaşul Bebe şi cu Marele Uriaş, acesta realizează că, de fapt, adevărata lui forţă stă în ascuţimea minţii. Cei doi uriași ar fi putut să-l răpună într-o clipă, dacă micul nostru erou nu ar fi născocit probe istețe și îndrăznețe care să îl scoată din bucluc.

Astfel, pe drumul de întoarcere către casă, încântat de a doua sa mare victorie, acesta le spune tuturor celor pe care îi întâlnește în cale că în viață „nu contează înălțimea, ci contează istețimea!”.

Autor: Frații Grimm

Scenariul: Emilia Nechita Svetlana

Regia: Emilia Nechita Svetlana

Scenografia: Relu Pene

Distribuția: Robert Trifan, Adina Ungur

Durata: 45 – 50 min.

Vârsta minimă recomandată: 3 ani.

Spectacolul va fi prezentat la Teatrul „Puck” (str. I. I. C. Brătianu, nr. 23) duminică, 14 mai, de la orele 11 și 12.30, precum și marți, 16 mai, de la ora 17 (avându-i în distribuție pe Iulian Lungu și Laura Corpodean).

Pentru sâmbătă, 13 mai, de la ora 11, pe aceeași scenă este programat spectacolul „Lúdas Matyi”/ „Mateiaș Gâscarul”,  după Fazekas Mihály, în dramatizarea lui Egyed Emese și regia Ibolyei Varga.

Despre Mateiaș, eroul poveștii, se spune că ar fi cam leneș. El nu face altceva decât să stea prin casă, până într-o zi în care îi vine ideea că ar putea să păzească gâștele. În ciuda protestelor mamei sale, Mateiaș ajunge la târgul din Döbrög cu douăzeci de gâște albe și frumoase. Dar, în loc să fie plătit, Mateiaș Gâscarul pleacă de la târg fără gâște și cu cincizeci de lovituri. După această pățanie, Mateiaș a jurat că o să încaseze prețul gâștelor pierdute și să se răzbune.

„Din îmbinarea motivelor baroce, a savurosului limbaj popular și a muzicalității, se naște figura lui Mateiaș Gâscarul, care dă speranță și credință tuturor oamenilor dezamăgiți că, până la urmă, există dreptate. Mateiaș este un veșnic rătăcitor, care apare acolo unde cei lipsiți de apărare sunt răniți, și le face dreptate”, spune regizorul spectacolului, Varga Ibolya.

Scenografia, ilustrație afiș: Elena Ilaș

Muzica: Venczel Péter

Distribuția: Balogh Dorottya, Domokos Szabolcs, Giriti Réka, Kötő Áron, Mostis Balázs, Péter Izolda, Pünkösti Laura, Szűcs Tamás.

Regia tehnică: Kovács Ferenc

Lumini: Almási Attila

Sonorizare: Domokos Előd

Mânuitor decor: Balog Ferencz, Horváth Jonathán.

Spectacolul va fi prezentat în limba maghiară, are o durată de 50 de minute, iar vârsta minimă recomandată este de patru ani.

„Motanul încălțat”, la Festivalul „Povești” din Alba Iulia

Artiștii Teatrului „Puck” vor prezenta duminică, 14 mai, spectacolul „Motanul încălțat” după Charles Perrault, în regia lui Cristian Nedea în cadrul Festivalului Internațional de Teatru „Povești”, ediția a XVI-a. Evenimentul are loc la Alba Iulia între 14 și 20 mai. Reprezentația artiștilor Teatrului „Puck” va avea loc de la ora 17, în Sala 67 a Teatrului de Păpuși „Prichindel”.

Cum se achiziționează biletele

Biletul de intrare la spectacolele prezentate la sediul Teatrului de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca la final de săptămână costă 40 de lei pentru adulți, 20 de lei pentru pensionari și 10 lei pentru preșcolari, elevi și studenți.

Spectacolele care au loc de luni până vineri au bilete la prețul unic de 10 lei.

Abonamentul cuprinde șase intrări, la prețul de 60 de lei.

Biletele se achiziționează de la casieria din foaierul teatrului, înainte de intrarea la spectacole.

Rezervările pentru spectacolele Teatrului „Puck” se pot face online, accesând linkul următor: http://puckpuppettheatre.eventbrite.com.

Valabilitatea rezervărilor expiră cu 15 minute înainte de începerea fiecărui spectacol, motiv pentru care spectatorii sunt rugați să ajungă la timp.

 

Did you like this? Share it!

0 comments on “Croitorașul  cel isteț revine pe scena Teatrului de Păpuși „Puck”

Leave Comment

*

Sari la conținut