VII. Bábos Drámaíró Versenyen a Puck Bábszínház

A Bábszínházból öt színész és egy rendezőaszisztens vesz részt a március 19-22. között tartandó VII. Bábos Drámaíró Versenyen, a Békéscsabai Napsugár Bábszínház szervezésében. A kolozsvári csapaton kívül az Udvarhely Bábműhely, valamint a Liliput Bábszínház színészei csatlakoznak az eseményhez.

A verseny 2020. március 19-én, csütörtökön este, 17:00-kor kezdődik. Mint korábban, most is itt kerül kihúzásra a téma, mely körül zajlanak majd az események a következő három napban és amelyből éjszaka a három író színdarabot alkot.

Idén Bosnyák Viktória, Király Levente és Kovács J. István vállalta a kihívást, hogy egy éjszaka alatt bábdarabot írjanak. Csütörtökön este kerül kisorsolásra az is, hogy melyik színészcsapat, melyik író munkája alapján kezd el dolgozni. A rendezők az VII. Bábos Drámaírón: Bartal Kiss Rita, Kovács Géza és Rumi László lesznek, akik mindannyian a kecskeméti Ciróka Bábszínházból indultak, Kovács Ildikó szárnyai alól.

A csapatok ezután versenyt futnak az idővel, éjt nappallá téve halmozzák az ötleteket, és próbálnak beleférni a térbe és a rendezői koncepcióba. Feladatuk továbbá, hogy mindhárom darabhoz bábokat, bábos kellékeket készítsenek, így a műhelyek is 24 órás készenlétben állnak. A fesztivál igazi különlegessége a nyilvánosság, a színházi függönyök nem rejtenek el semmit.

A kész előadásokat a közönség március 22-én, vasárnap 15 órától tekintheti meg az Sík Ferenc Kamaraszínház színpadán.

 

Did you like this? Share it!

0 comments on “VII. Bábos Drámaíró Versenyen a Puck Bábszínház

Leave Comment

*