Spectacole ale Teatrului „Puck”, prezentate la Crasna și Oradea

Artiștii de la Teatrul de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca  vor susține în această săptămână reprezentații la Crasna (județul Sălaj), la Festivalul Internațional pentru Publicul Tânăr de la Iași și la Festival Fux – Festivalul Teatrelor de Păpuși Profesioniste Maghiare din Transilvania din Oradea.. La sediul instituției va fi prezentat spectacolul „A Mátyás Király rózsát nyitó ostornyele”/„Biciul lui Matia Corvin” (sâmbătă, 9 octombrie, de la ora 11).

Primul spectacol al săptămânii este „Spiridușul voinic”, în regia Andreei Bolovan, programat la Centrul Cultural din Crasna pentru miercuri, 6 octombrie, de la orele 10.30 și 12.

În aceeași zi, de la ora 18, la sediul Teatrului „Puck” va fi prezentat spectacolul “Ha én lennék Mátyás Király”/”Dacă aș fi Matia Corvin”, în regia lui  Urmánczi Jenő. Biletele vor avea preț unic – 10 lei.

Vineri, 8 septembrie, de la ora 17, artiștii Teatrului „Puck” vor prezenta spectacolul „Prin ochii Micului Prinț”/ „Kishercegszemmel”(regia: Vadas László) la Fux – Festivalul Teatrelor de Păpuși Profesioniste Maghiare din Transilvania din Oradea.

Sâmbătă, 9 octombrie, de la ora 10, artiștii clujeni vor prezenta spectacolul „Fata babei și fata moșneagului”, în regia Angelicăi Pamfilie, la Festivalul Internațional pentru Publicul Tânăr de la Iași. Reprezentația va avea loc în Sala Mică a Teatrului „Luceafărul” din Iași.

Legenda trandafirului și Matia Corvin

Tot sâmbătă, de la ora 11, pe scena Teatrului „Puck” este programat spectacolul „Mátyás Király rózsát nyitó ostornyele”/„Biciul lui Matia Corvin”, dezvoltat din exercițiul de animație al actorului Kötő Áron (exercițiu realizat la domicilu, în ciclul ”Homo-ludens” din perioada mai-iunie 2020). Este un spectacol foarte mic, intim, mai degrabă un recital actoricesc, care durează 30 de minute și se adresează copiilor de trei-patru ani. Povestea spectacolului redă o legendă din copilăria regelui Matia Corvin. Copilului Matia, fiu de om sărac (în poveste), i se prevestește că va ajunge rege doar dacă din mânerul biciului vor crește trandafiri. Minunea are loc, iar băiatul sărac este ales rege.

Kötő Áron este atât interpretul spectacolului, cât și autorul scenariului, regiei, scenografiei, a decorului și a păpușilor, precum și a coloanei sonore. Asistent de regie: Giriti Réka.

Spectacolul este prezentat în limba maghiară.

În contextul participării la festivalul de la Iași, duminică, 10 octombrie, nu vor fi organizate spectacole la sediul Teatrului „Puck”.

Cum se achiziționează biletele

Biletul de intrare la spectacolele prezentate la sediul Teatrului de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca la final de săptămână va costa 40 de lei pentru adulți, 20 de lei pentru pensionari și 10 lei pentru preșcolari, elevi și studenți.

Biletul de intrare la spectacolele jucate la sediu de luni până vineri va costa 28 de lei (pentru adulți), 14 lei (pentru pensionari) și 7 lei (pentru preșcolari, elevi și studenți).

Abonamentul  cuprinde șase intrări, la prețul de 60 de lei.

Biletele se achiziționează de la casieria din foaierul teatrului, înainte de intrarea la spectacole.

Rezervările pentru spectacolele Teatrului „Puck” se pot face și online, accesând linkul următor: http://puckpuppettheatre.eventbrite.com.

Mai multe detalii, aici: https://teatrulpuck.ro/termenii-si-conditiile-pentru-rezervarea-biletelor-la-teatrul-de-papusi-puck/?fbclid=IwAR2GBiQqztKR6CDqN8Qt_UKN06crD_c-cke2u33dL008xQzeAxrSmhnfdLQ.

Reguli de acces

 Conform legislației în vigoare, participarea la spectacolele Teatrului de Păpuși „Puck” va fi permisă DOAR pentru pentru cei  care prezintă certificate digitate ale Uniunii Europene privind COVID 19, care atestă una din următoarele situații:

– sunt vaccinați complet împotriva virusului SARS-CoV-2 (au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare)

–  prezintă la intrare rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 (nu mai vechi de 72 de ore) sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 (nu mai vechi de 48 de ore);

– au trecut prin boală (se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2).

Obligaţia de a prezenta rezultatul negativ al unui test pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 se aplică în cazul persoanelor cu vârsta mai mare de 6 ani.

Evenimentele se vor desfășura cu participarea a maximum 50 de persoane.

Scanarea codulului QR de pe certificatul digital COVID-19 se va face folosind aplicația Check DCC, pentru verificarea autenticităţii, valabilităţii şi integrităţii certificatului, fără a se reține niciun fel de date sau informații din certificatul verificat.

Certificatul verde va fi însoţit obligatoriu de un act de identitate.

Spectatorii sunt rugați să respecte în continuare TOATE condițiile impuse de starea de alertă și să poarte mască de protecție.

De asemenea, este recomandat să ajungă mai devreme cu aproximativ 30 de minute, pentru achiziționarea biletelor și pentru efectuarea triajului epidemiologic, pe baza verificării temperaturii.

Persoanele care nu acceptă să le fie verificată temperatura nu vor avea acces în locație. De asemenea, va fi interzisă intrarea persoanelor care manifestă febră sau probleme respiratorii.

Spectatorii își vor dezinfecta mâinile la intrare. Consumul de alimente și băuturi în locație este interzis.

Did you like this? Share it!

0 comments on “Spectacole ale Teatrului „Puck”, prezentate la Crasna și Oradea

Leave Comment

*