Spectacole ale Teatrului „Puck”, la festivalul Untold

Teatrul de Păpuși „Puck” va susține câteva spectacole în cadrul ediției din acest an a festivalului Untold. Acestea fac parte dintr-o acțiune mai amplă, organizată de Consiliul Județean Cluj, cu scopul de a promova instituțiile de cultură.

Vineri, 2 august și sâmbătă, 3 august va fi prezentat pe scena festivalului de la ora 15.30 spectacolul „Croitorașul cel isteț, în regia Emiliei Nechita. În viață nu contează înălțimea, ci contează istețimea. Este concluzia la are ajunge Croitorașul cel Isteț după câteva aventuri năstrușnice. Protagoniști vor fi actorii Iulian Lungu și Adina Ungur.

Vineri, 2 august și duminică, 4 august, de la ora 17, vă așteptăm la UNTOLD cu spectacolul „Scufița Roșie și lupul cel flămând”, după Frații Grimm, în regia, scenariul și interpretarea lui Ion Iurcu. Este o nouă versiune a poveștii, în care accentul se pune pe interacțiunea cu micii spectatori, în scopul de a le stimula imaginația, creativitatea și pofta de joacă. Narațiunea urmează firul poveștii, iar, pe alocuri, dialogurile sunt înlocuite cu muzică. Întreaga aventură e plină de surprize, de la începutul călătoriei Scufiței Roșii, până la final.

De asemenea, sâmbătă, 3 august, de la ora 17 și duminică, 4 august, de la ora 15.30, va fi interpretat spectacolul „Aventurile lui Paprikajancsi” , inspirat din povești tradiționale maghiare, a cărui premieră a avut loc în urmă cu un an și jumătate, la aniversarea a 68 de ani de la înființarea Teatrului de Păpuși „Puck”. Dramatizarea este semnată de Demeter Ferencz, iar regia de Vadas László.

Eroul Paprikajancsi e faimos pentru curajul, îndemânarea și istețimea lui, avantaje cu care ajunge să îl învingă chiar și pe Diavol. E un personaj foarte popular, asemenea lui Vitez Laszlo, iar în acest spectacol are de-a face cu o provocare nemaiauzită: să comunice cu ipostazele complexe ale Femeii din Secuime, un alt personaj al piesei, cu limbajul ei aparte. Este prin excelență un spectacol de bâlci, cu aventură și umor. Cei doi actori din distribuție (György László și Giriti Réka) interpretează peste 10 roluri. Păpușile au fost realizate de György László și Szabó Tünde.

Spectacolul se joacă în limba maghiară.

Accesul va fi gratuit pentru participanții la festival.

 

Did you like this? Share it!

0 comments on “Spectacole ale Teatrului „Puck”, la festivalul Untold

Leave Comment

*

Sari la conținut