Peste 400 de spectatori la „Punguța cu doi bani” în Ropcea, Ucraina

Mai bine de 400 de copii, părinți, dascăli și bunici au luat parte cu emoție și entuziasm la spectacolul „Punguța cu doi bani”, după Ion Creangă, în regia lui Decebal Marin, prezentat de artiștii Teatrului „Puck” miercuri, 8 mai, în localitatea Ropcea, raionul Storojineț regiunea Cernăuți, din Ucraina.


„Astăzi am avut deosebita plăcere să particip la un moment de suflet, pus în scenă de trupa Teatrului „Puck din Cluj-Napoca. Am avut emoții deosebit de mari, a fost primul moment de diplomație publică de când sunt pe postul din Ucraina în care am fost pur și simplu copleșit de emoție și asta pentru că sala a fost plină de copii și pentru că artiștii noștri au reușit cu adevărat, așa cum fac de fiecare dată, să bucure sufletele copiilor. Mulțumesc din partea consulatului colectivului de la Cluj, îmi doresc să avem mai multe astfel de momente în Cernăuți, sau chiar în România, cu parteneri ucraineni”, a declarat la final Ionel Constantin Mitea, consul în cadrul Consulatului României la Cernăuți. 


Momentul a avut loc în cadrul proiectului „Caravana teatrului românesc pentru copii din nordul Bucovinei”, inițiat de Institutul Cultural Român (ICR), prin Direcția Generală Programe prin Reprezentanțe și în Comunitățile Istorice, în parteneriat cu Asociația Cadrelor Didactice de Etnie Română din Ucraina – Filiala Cernăuți. Urmează o reprezentație în Stroiești (raionul Noua Suliță) și una la Voloca (raionul Hliboca).


„Punguța cu doi bani” este o poveste plină de înțelesuri ascunse, de simboluri și semnificații profunde, universale.


„Regizorul a optat pentru o mobilitate cât mai mare a planurilor scenice, așa că decorul se schimbă tot timpul, ceea ce solicită și alternarea și participarea tipurilor de păpuși folosite. În versiunea lui Decebal Marin, „Punguța cu doi bani” e un spectacol savuros, care provoacă nu doar entuziasmul și participarea copiilor, ci și amuzamentul adulților”, scria Claudiu Groza în Ziarul Clujeanului, în 2006.

Distribuția este formată din Ramona Atănăsoaie, Andra Ștefan, Angelica Pamfilie, Ion Iurcu, Călin Mureșan, Ionuț Constantinescu, Iulian Lungu, Robert Gutunoiu și Adina Ungur. Scenografia este semnată de Sandu Marian, iar ilustrația muzicală de Traian Păcurar.

Did you like this? Share it!

0 comments on “Peste 400 de spectatori la „Punguța cu doi bani” în Ropcea, Ucraina

Leave Comment

*