Încă patru povești în Colecția AudioPuck

 Artiștii Teatrului de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca adaugă în această săptămână colecției #AudioPuck încă patru înregistrări.

Marți, 16 iunie, au fost lansate două povești în această serie. Una dintre acestea e „Doi feți cu stea în frunte ” de Ion Slavici, în lectura actorului Iulian Lungu:

https://teatrulpuck.ro/wp-content/uploads/2020/06/doi-feti-cu-stea-in-frunte-iulian-lungu.mp3

Cealaltă poveste, în limba maghiară, disponibilă din aceeași zi pe site-ul instituției clujene este „Holle anyó”/ „Mama Holle”, în lectura actriței Giriti Réka:

https://teatrulpuck.ro/wp-content/uploads/2020/06/14.-Holle-any%C3%B3-n%C3%A9met-m.-felolvas-Giriti-R%C3%A9ka.wav.

De asemenea, de vineri, 19 iunie, vor putea fi ascultate încă două povești. Este vorba de „Ivan Turbincă”, de Petre Ispirescu, în lectura lui Robert Trifan, precum și de „A haltündér”/„Zâna peștilor”, în lectura actriței Pünkösti Laura.

Ilustrația muzicală a poveștilor citite în limba română este realizată de Attila Nagy, iar la cele în limba română de Cebrát Szilárd.

Proiectul AudioPuck a fost conceput recent, în contextul închiderii unităților de învățământ în perioada stării de urgență. Pagina (https://teatrulpuck.ro/audiopuck-2/) cuprinde o serie de înregistrări audio în limbile română și maghiară a unora dintre cele mai importante texte din programele școlare (preșcolari, ciclul primar), în lectura actorilor Teatrului de Păpuși Puck. Proiectul susține programa școlară a claselor I-IV, la limba și literatura română și maghiară, cu instrumente de educație nonformală.

A fost încheiat, în premieră națională, un protocol de colaborare cu Ministerul Educației și Cercetării pentru punerea la dispoziţia tuturor instituțiilor publice de învățământ a aproximativ 50 de înregistrări cu povești din programa școlară, cu titlu gratuit.

Proiectul face parte din campania „#ÎmiPASĂ #ȘcoaladeAcasă”, derulată de Ministerul Educației și Cercetării.

Protocolul va continua pe parcursul anului școlar 2020 – 2021.

Did you like this? Share it!

0 comments on “Încă patru povești în Colecția AudioPuck

Leave Comment

*