Expoziția „Muzeului Păpușilor” a ajuns la a 18-a ediție

Păpușile și decorurile care au animat două dintre cele mai spectaculoase producții ale Teatrului de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca pot fi văzute de aproape în perioada 27 iunie – 14 iulie la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca. Evenimentul a ajuns la vârsta „majoratului”.

Expoziția „Muzeul Păpușilor”, coordonată de scenografa Elena Ilaș se află la cea de-a 18-a ediție și este găzduită de sala de expoziții temporare (din stânga intrării), de la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca.

Din 27 iunie până în 14 iulie, cei mici și cei mari vor putea să pășească în lumea magică, animată de personaje și decoruri, a spectacolelor „Aventurile lui Puck” (regia Cristinel Nedea, scenografia Elena Ilaș) și „Povestea viței de vie” (un spectacol realizat în memoria regizoarei  Kovács Ildikó, un nume de referință al teatrului de păpuși din Cluj și Transilvania.

Vizitatorii expoziției vor regăsi, astfel, păpuși, costume și decoruri din repertoriul stagiunilor trecute, reunite în spectacolele menționate. Este o expoziție care ne vorbește despre talent, despre imagine, despre culoare și toate acestea în serviciul unor povești.

Muzeul Păpușilor a fost inițiat în urmă cu 18 ani de regizoarea Mona Marian și partenerii noștri de la Muzeul de Artă și a fost gândit ca un proiect adresat publicului care ne urmărea activitatea din vacanțele dintre stagiuni.

Vizitarea expoziției se face conform programului și tarifelor de la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca:

https://www.macluj.ro/program-de-vizitare

https://www.macluj.ro/acces

Haideți cu toții, cu mic, cu mare, să descoperim mecanismele teatrului de păpuși și să ne bucurăm de o priveliște de dincolo de paravanele poveștilor noastre preferate!

Did you like this? Share it!

0 comments on “Expoziția „Muzeului Păpușilor” a ajuns la a 18-a ediție

Leave Comment

*

Sari la conținut