Două spectacole îndrăgite de cei mici, pe scena Teatrului „Puck” în weekend

Cei mici și cei mari sunt așteptați la finalul săptămânii la Teatrul de Păpuși „Puck” cu două spectacole foarte iubite de copii. Sâmbătă, 26 ianuarie, de la ora 11, va fi prezentat spectacolul „Jancsi és Juliska”/„Hänsel și Gretel”, cu regia semnată de Varga Ibolya. De asemenea, duminică, 27 ianuarie, pe scena instituției se va juca de la orele 11 și 12.30 spectacolul „Crăiasa Zăpezii”, în regia lui Traian Savinescu.

Sâmbătă, 26 ianuarie, de la ora 11, micii spectatori clujeni sunt așteptați la spectacolul „Jancsi és Juliska”/„Hänsel și Gretel”.

Hänsel și Gretel se trezesc într-o zi cu vești neplăcute: tatăl lor trebuie să vândă capra cea mică pentru a putea plăti datoriile. Copiii întristați sunt vizitați de Csipet, spiridușul pădurii care vrea să-i ajute în găsirea unor comori cu ajutorul unei poezii magice. Drumul lor este îngreunat de Baba Cloanță, iar în timp ce spiridușul Csipet și ursul Döme fac tot ce le stă în putinţă pentru a ajuta copiii, în final Gretel reușește să evadeze din mâinile vrăjitoarei. Pe ce drum pornim? În cine avem încredere? Cum putem ajuta în timp de necaz? – ne putem întreba unii pe ceilalţi sau pe noi înșine, copii și adulți, în povești, precum și în viața reală.

Regia este semnată de Varga Ibolya. Distribuția este formată din actorii Giriti Réka, Pünkösti Laura, Urmánczi Jenő, György László, Kötő Áron și Csortán Márton.

Spectacolul este prezentat în limba maghiară, iar vârsta minimă recomandată este de patru ani.

Crăiasa Zăpezii, considerată una dintre cele mai frumoase povești de Hans Christian Andersen, revine pe scena instituției duminică, 27 ianuarie, cu două reprezentații: una de la ora 11, iar cealaltă de la 12.

Povestea lui Andersen vorbește cu căldură și tandrețe despre prietenie, într-un univers dominat de glacial. Renul Kariboo, un personaj de neuitat și foarte îndrăgit de copii, dă o notă de umor aparte spectacolului, interacționând deseori cu publicul.

Basmul lui Hans Christian Andersen este regizat de Traian Savinescu, care a realizat și sound-ul și light designul. Din distribuția spectacolului fac parte actorii Frunzina Anghel/ Laura Corpodean, Ramona Atănăsoaie / Angelica Pamfilie, Andreea Bolovan,  Ion Iurcu, Călin Mureșan/ Iulian Lungu și Andra Ștefan. Scenografia este semnată de Epaminonda Tiotiu, designul video de Gaal Csaba, iar sculptura de Florin Marin.

Spectacolul se joacă în limba română, iar vârsta minimă recomandată este de patru ani.

În cursul acestei săptămâni, artiștii de la Teatrul „Puck” au demarat proiectul „Caravana Păpușilor”, în cadrul căruia câteva spectacole din repertoriul instituției se vor juca în fața publicului din comuna Florești. Prima reprezentație din această serie, „Crăiasa Zăpezii”, în regia lui Traian Savinescu, a avut loc marți, 22 ianuarie.

Did you like this? Share it!

0 comments on “Două spectacole îndrăgite de cei mici, pe scena Teatrului „Puck” în weekend

Leave Comment

*