Bábok múzeuma a Szépművészeti Múzeumban

A kolozsvári bábszínház idén is megtartja a Bábok múzeuma című eseményt, amelynek keretén belül a látogatók mesebeli állatfigurákkal találkozhatnak a Kolozsvári Szépművészeti Múzeumban. A kiállítás június 10-27 között látogatható.

A bábok és díszletelemek erre az időszakra a bábszínházból a Szépművészeti Múzeum kiállítótermébe költöznek. A kiállítás 15-ik kiadásán többek közt olyan ismert mesék szereplőit láthatják az érdeklődők, mint A hókirálynő, Jancsi és Juliska, A kiskakas gyémánt félkrajcárja, Micimackó, A brémai muzsikusok.

Elena Ilaș képzőművész, a Puck Bábszínház díszlettervezője így fogalmaz az esemény kapcsán: „A kiállítás anyagát úgy válogattuk össze, hogy a legszebb állatmesék szereplőivel találkozzanak a látogatók. Azt szeretnénk, hogy az állatfigurák művészeti tárgyként jelenjenek meg; a színpadi megvilágítás ezúttal a múzeum reflektorfényeivé válnak.”
Az idei kiadáson az érdeklődők a díszletelemek létrehozásának folyamatát is láthatják; attól a pillanattól kezdve, hogy a díszlettervező megálmodja őket és papírra veti, egészen addig, amíg végül a bábok körüli világ alkotóelemeivé válnak.

A kiállítás minden héten szerdától vasárnapig látogatható 10:00-17:00 óra között, jegyárak és további információ a Múzeum honlapján található: https://www.macluj.ro/acces.

Did you like this? Share it!

0 comments on “Bábok múzeuma a Szépművészeti Múzeumban

Leave Comment

*