Punguța cu doi bani la Voloca, Ucraina

„Caravana teatrului românesc pentru copiii din nordul Bucovinei“, proiect derulat de Institutul Cultural Român, prin Compartimentul Comunități Istorice, alături de Teatrul „Puck”, s-a încheiat ieri cu un spectacol memorabil la Voloca, raionul Hliboca, regiunea Cernăuți din Ucraina.

Actorii clujeni au prezentat într-o sală arhiplină, în fața a sute de copii și părinți, spectacolul „Punguța cu doi bani”, după Ion Creangă, în regia lui Decebal Marin. Distribuția a fost alcătuită din Ramona Atănăsoaie, Ionuț Constantinescu, Robert Gutunoiu, Ion Iurcu, Călin Mureşan, Angelica Pamfilie, Iulian Lungu, Andra Ştefan și Adina Ungur.

Turneu a avut loc în perioada 6-10 mai și a poposit în mai multe localități din regiunea Cernăuți: Costiceni (raionul Noua Suliță), Hreațca (raionul Herța), Ropcea (raionul Storojineț), Stroiești (raionul Noua Suliță) și Voloca (raionul Hliboca).

Proiectul a fost organizat în parteneriat cu Asociația Cadrelor Didactice de Etnie Română din Ucraina (președinte Lilia Govornean), și Consiliul Județean Cluj.

Accesul publicului la toate aceste spectacole a fost liber.

Did you like this? Share it!

0 comments on “Punguța cu doi bani la Voloca, Ucraina

Leave Comment

*