Scufița Roșie

Scufița Roșie

Autor: Frații Grimm
Scenariul: Cornel Udrea
Regia: Bogdan Ulmu
Asistent de regie: Doina Dejica
Scenografia: Epaminonda Tiotiu
Ilustrația muzicală: Geo Șfaițer
Distribuția: Frunzina Anghel, Ionuț Constantinescu, Andreea Bolovan, Călin Mureșan, Angelica Pamfilie / Andra Ștefan
Data premierei: 15.12.1998
Durata: 45 min
Vârsta minimă recomandată: 4 ani

Povestea Scufiței Roșii a călătorit prin toată lumea, datorită scrierilor lui Charles Perrault și ale Fraților Grimm. Așa a ajuns și la Teatrul de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca, într-un scenariu în versuri adaptat de Cornel Udrea și regizat de Bogdan Ulmu.

În această versiune, păpușile din spatele paravanului sunt dublate de actori care joacă la scenă deschisă, fapt care consolidează legătura dintre sală și spațiul scenic. Prin intermediul îndrăgitei povești, micii spectatori pătrund în frumoasa lume a teatrului de păpuși, intrând în contact direct nu doar cu personajele cunoscute de ei, ci și cu păpușarii care dau viață acestui univers magic:

„Copiii din ziua de azi nu pot fi mințiți, căci sunt mult prea evoluați. Eu am mers pe teatrul-convenție, și am ținut cont de curiozitatea acestora, încercând să le-o satisfac. Eu le împlinesc neastâmpărul, curiozitatea, arătându-i pe actori acestor copii.” (Bogdan Ulmu)

Ce surprize o așteaptă pe mica Scufiță în drumul spre bunica ei? Cât de fioros e lupul atunci când ne vorbește în versuri și cântec? Haideți să aflăm împreună!

December 1 @ 15:25
15:25 — 16:25

Did you like this? Share it!

0 comments on “Scufița Roșie

Comments are closed.