Eu sunt Pinocchio

Eu sunt Pinocchio

27.01.2018 | 11:00
31.03.2018 | 11:00
05.04.2018 | 17:00

Autor: Carlo Collodi
Adaptare scenică: Călin Mocanu
Regizor: Călin Mocanu
Asistent de regie: Paul Sarvadi
Scenograf: Sandu Marian
Muzică: Dan Bălan
Distribuție: Dorottya Balogh, Szabolcs Domokos, Réka Giriti, Réka László, Attila Ákos Okos, Ildikó Patka, Jenő Urmánczi
Afiș: Săcară Florina, Angéla Kalló
Vârsta recomandată: 4+
Premieră: 3 iunie 2017

Spectacolul prezintă de fapt procesul nașterii conștiinței de sine, când ființa tânără iese din mediul înconjurător protectiv și iubitor, își încearcă limitele și între timp tot învață cine este el de fapt și unde îi este locul în această lume.

Spectacolul regizat de Călin Mocanu are câteva momente în care abate de la povestea originală. Zâna, care are un rol foarte important în spectacol, reprezintă de fapt mama care deși se ascunde, se ivește ori de câte ori apar probleme. Locul sărmanului bătrânel Gepetto este ocupat în acest spectacol de un artist de renume mondial, a cărui capodoperă este Pinocchio, iar el, ca orice capodoperă, se trezește la viață și își va trăi propriul destin. După un timp, Pinocchio îl va numi deschis drept Tată pe Gepetto.

„Într-o ţară cu părinţi cu o stimă de sine scăzută, care sunt foarte directivi şi mai puţin participativi la educaţia copiilor lor, văd un copil de care trebuie să avem grijă continuu, trebuie să mărim cantitatea de timp şi de atenţie pe care i le dedicăm, trebuie să-l ascultăm ca să ştim cum îi bate inima, nu să spunem noi cum îi bate inima. Văzând cum se mişcă lucrurile, viaţa, cât de înghesuit e timpul, cum e cu şcoala, cu educaţia şi cultura și văzând toate acestea, povestea pe care o spun eu este una lipsită de agresivitate, în care sugerez doar conflictele și pericolul în care se află copilul” – mărturisește regizorul spectacolului.

Nașterea și transformarea, trezirea la viață a lui Pinocchio este miracolul însuși, iar peripețiile lui reprezintă de fapt drumul simbolic al formării personalității mature și responsabile.

January 27 @ 11:00
11:00 — 12:00

Did you like this? Share it!

0 comments on “Eu sunt Pinocchio

Comments are closed.

Sari la conținut