A csuka parancsára

A csuka parancsára

Szerző: T. Tarakovszkij
Rendező: Balló Zoltán
Előadás felújító: Varga Ibolya
Báb- és díszlettervező: Wallner Günter
Díszlet- és a bábfelújító: Elena Ilaş, Florin Marin
Szereposztás: Balogh Dorottya, Csortán Márton, Domokos Szabolcs, Giriti Réka, György László
Kötő Áron, Pünkösti Laura, Urmánczi Jenő
Plakát: Săcară Florina

Ajánlott korosztály: 3+
Bemutató: 1988. Felújítás: 2017. január 28.

A csuka parancsára az egyik legismertebb orosz népmese, melynek főhőse a rettenthetetlen Jemeljuska rokona lehetne a mi magyar Erős Jánosunak, hiszen mindkettő a boldog tétlenségből, a kályhasut melegéből ugrik elő, ha eljön a megfelelő pillanat, hogy bebizonyítsa: nem e világból vétetett és nem ismer lehetetlent. Jemeljuska a Csukától felhatalmazott varázsszavakkal díszes bundába öltözteti édesanyját, megvendégeli az erdő állatait, tavaszt varázsol az orosz télben, megnevetteti a Sosemmosolygó cárkisasszonyt, aztán hazaviszi boldog aráját az erdei „díszes” kunyhóba. Mindezt könnyedén, tangóharmonikázva, mókázva teszi – kedvét sose szegi semmiféle akadály.

Előadásunk hagyományos paravános bábelőadás, iskolapéldája a klasszikusan értelmezett bábos mesejátéknak melyben a mese eszmei üzenete, az elbeszélés tisztasága és a karakterek precíz megformálása a tét. Az előadás felújításával fejet hajtunk annak alkotói: Balló Zoltán rendező, színész és Wallner Günter szobrász, díszlettervező munkája előtt, akik 1987-ben hozták létre az előadást ̶ vallja az előadás gondozója, Varga Ibolya rendező
A csuka parancsára pergő, színes, vidám bábelőadás, remek (orosz nép)zenei válogatással, melyet meleg szívvel ajánlunk minden korosztálynak.

December 1 @ 05:00
05:00 — 06:00

Did you like this? Share it!

0 comments on “A csuka parancsára

Comments are closed.

Sari la conținut