Sărmanul Djoni și Árnika (HU)

Autor: Ervin Lázár
Dramaturg: Zsolt Láng
Regia: Ibolya Varga
Muzica: Zsolt Lászlóffy
Scenografia: Szilárd-Zsolt Filep
Distribuția: Márton Csortán, Réka Giriti, László György, Áron Kötő, Réka László, Ildikó Patka, Jenő Urmánczi
Vârsta recomandată: 4+
Premieră: 8 aprilie 1999

Un spectacol de teatru de păpuși adaptat pe scenă după povestea lui Ervin Lázár, despre dragoste adevărată, responsabilitate, loialitate, perseverență, libertate și multe alte valori fundamentale.

În ciuda comploturilor rău intenționate și seducțiilor răutăcioase ale Vrăjitoarei cu O Sută de Chipuri, Sărmanul Johnny ajunge să o cunoască până la urmă adevărata sa iubire, Árnika, frumoasa fiică a regelui Östör. Dragostea protectivă a tatălui testează iubirea celor doi: tinerii sunt nevoiți să stea departe unul de celălalt timp de șase luni. Totuși, încercările lor nu iau sfârșit nici după cele șase luni, pentru că o vrajă teribilă îl transformă ori pe Johnny, ori pe Árnika în rață. Leacul blestemului se află în Țara Minunilor, la Zâna cu Șapte Capete, însă cei doi mai trebuie să înfrunte și pe banditul Ipiapacs și banda sa, să caute soluții la supărările lui Rézbányai Győző și sensibilitățile celor doisprezece frați. Istețimea și inventivitatea lui Johnny, inima bună și atitudinea fermă a lui Árnika îi ajută întotdeauna în vremurile grele, până ce Zâna cu Șapte Capete ridică blestemul.

Pe parcursul spectacolului doi naratori pun întrebări importante referitoare la cele petrecute pe scenă și câteodată dau răspunsuri care stimulează gândirea: Ei sunt cei care spun: „Nu ai nevoie de puteri magice pentru a fi salvat, ci numai de iubire. Pentru că iubirea este ca și magia.” Sau „Trebuie să vrei cu adevărat. Chiar dacă nu ești sigur că vei reuși.” – Dacă nu ai văzut încă acest spectacol, acum vei dori să-l vezi, nu-i așa? Te așteaptă Johnny, Árnika și ceilalți.

Did you like this? Share it!

0 comments on “Sărmanul Djoni și Árnika (HU)

Leave Comment

*

Sari la conținut