Istoric

 1948 Se pun bazele primei trupe de teatru de păpuşi din Cluj sub patronajul Sindicatului Mixt al Artiştilor, Scriitorilor şi Ziariştilor.

1950 Teatrul de Păpuşi din Cluj ia fiinţă în 5 februarie, printre fondatori numărându-se Fischer Edit, Ileana Hodiş şi Fuhrman Károly. Spectacolul de deschidere: Banul şi părăluţa, de Lev Tolstoi.

1956 Premiul I şi diferite alte premii pentru spectacolele Fiii pescarului şi Lúdas Matyi în cadrul Săptămânii Teatrului de Păpuşi de la Bucureşti.

1959 Ia fiinţă trupa MIM 7 condusă de Kovács Ildikóstudio experimental de pantomină.

1961 Spectacolele Poveşti cu animale de Moricz Zsigmond şi Vasilache şi Marioara participă la ediţia a X-a a Festivalului ChrudniCehoslovacia.

196 Are loc premiera pe ţară a spectacolului Parodii de Bajor Andor realizat cu trupa de pantomimă MIM 7.

1968 Spectacolul Sarea-n bucate de Ion Creangă, regia Kovács Ildikó este prezentat în limba esperanto la prima ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru de Păpuşi de la Zagreb, Iugoslavia, unde obţine premiul pentru arta spectacolului şi un premiu de interpretare.

1973 Turneu în Germania (Bochum, Bonn, Nürenberg) cu spectacolele Visul unei nopţi de vară de William Shakespeare, regia Kovács Ildikó şi Povestiri de Ion Creangă, regia Vasile Dan.

– Turneu al trupei MIM 7 în Olanda şi participarea la Festivalul Internaţional de PantomimăStichting Festival din Amsterdam, Olanda.

1978 Spectacolul Sânziana şi Pepelea de Vasile Alecsandri, regia Kovács Ildikó participă la două festivaluri importante la Constanţa şi Bialsko Biala, Polonia.

1980 Are loc premiera spectacolului Ubu rege de Alfred Jarry, în regia doamnei Kovács Ildikó, eveniment artistic de referinţă în istoria teatrului clujean; spectacolul a fost invitat la festivaluri din Ungaria şi Olanda.

1992 Teatrul de Păpuşi de Stat primeşte numele Teatrul de Păpuşi Puck;

1994 Teatrul de Păpuşi Puck este gazda Galei Internaţionale a Păpuşarilor.

1996 Turneu în Italia cu spectacolul Tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte de Petre Ispirescu, regia Mona Marian.

2000 Este inaugurat sediul renovat al Teatrului Puck și este lansată prima monografie a instituției.

2002 Are loc prima ediţie a Festivalul Internaţional de Artă a Animaţiei PuckAnimafest, primele trei ediţii fiind coordonate de regizorul Traian Savinescu; din 2005 sub conducerea Monei Marian acesta devine Festivalul Internaţional al Teatrelor de Păpuşi şi Marionete Puck.

2006 Este lansat programul de Nocturne cu spectacole adresate tinerilor şi adulţilor: Camera oglinzilor, după texte antice şi Carmina Burana, Angajare de clovn, Femeia ca un câmp de luptă, Istoria comunismului povestită bolnavilor mintal de Matei Vişniec.

2007 Participare la Festivalul Teatrelor de Păpuşi de la Pecs cu spectacolul Vrăjitorul şi corbul de Carlo Gozzi, regia Mona Marianspectacolul obțien Marele premiu al ediției 2007.

2008 Spectacolul Cenuşăreasa, regia Mona Marian, participă la Festivalul Internațional de Teatru de la Madrid, Spania.

2010 Spectacolul Cartea cu Apolodor de Gellu Naum, regia Mona Marian,  participă la un turneu în Arizona, SUA, la invitaţia Arizona State University, un turneu la Hyeres, Franţa și la Festivalul Culturii Române de la Bialystok, Polonia.

2012 Spectacolul Cartea cu Apolodor de Gellu Naum, regia Mona Marian,  reprezintă România la Festivalul Eurokids, Washington DC, SUA festival organizat de ambasadele europene.

2014 Spectacolul Motanul vrăjitoarei, regia Decebal Marin participă la Izmir International Pupet Days, Turcia.

2016 Turneu în Germania cu spectacolul Dănilă Prepeleac de Ion Creangă, regia Traian Savinescu; premiul pentru regia spectacolului Aleodor Impărat, Decebal MarinFestivalul Sub Bagheta lui Merlin, Timișoara.

2017 Are loc prima ediție a Festivalului Internațional Stradal WonderPuck.

– Spectacolul Strada cu îngeri, scenariul și regia Decebal Marin, este invitat la Festivalul Internațional al Teatrelor pentru Copii din Subotica, Serbia, unde obține Premiul pentru cele mai frumoase păpuși realizate de către Decebal Marin și Ion Bătăiosu și Premiul de Excelență pentru calitatea mânuirii păpușilor.

2018 Spectacolul Strada cu îngeri, scenariul și regia Decebal Marin,  participă la Festivalul de Animație din Ankara, Turcia, la Festivalul de Teatru pentru Copii din Kotor, Muntenegru, la Festivalul de Teatru din Holon, Israel.

2019 Spectacolul Punguța cu doi bani de Ion Creangă, regia Decebal Marin, participă la un turneu organizat în parteneriat cu Institutul Cultural Român, pentru comunitățile de români din Ucraina, Cernăuți. Spectacolul Strada cu îngeri, scenariul și regia Decebal Marin, participă la două festivaluri în Turcia: Izmir International Puppet Days și International Eskisehir Children’s and Youth Theatre Festival.

Teatrul de Păpuși Puck participă la Festivalul Off d’Avignon, Franța cu spectacolele Strada cu îngeri, scenariul și regia Decebal Marin și Lupul interzis de Patrice Seiler, regia Radu Dinulescu.

2020 Este editată monografia 70 de ani de teatru de păpuși la Cluj.