DOMNUL PĂPĂDIE ȘI PROSOP

Episodul-pilot.

Cine sunt Domnul Păpădie și Prosop?

Ei sunt ghizii noștri într-o călătorie prin bucătărie și nu orice bucătărie, ci una divină. Câteodată bucătari desăvârșiți, câteodată povestitori, alteori profesori în tainele gastronomiei simple și sănătoase, cei doi prieteni se completează perfect. Unul gătește, altul ne bucură cu informații despre ingrediente delicioase, dar întotdeauna sunt gata să ne învețe ceva nou.

Proiectul propus de Teatrul „Puck” în colaborare cu Bucătăria-i Divină va avea o serie de 10 episoade, prezentate o dată la două săptămâni. Fiecare episod va putea fi urmărit în regim de transmisiune live pe pagina de Facebook a instituției (https://www.facebook.com/teatruldepapusi.puck/).

Serialul propus de actrița Andra Ștefan are la bază păpușa ca instrument didactic. Astfel, vom descoperi tainele unor rețete sănătoase, inspirate din natură, pe care copiii le pot experimenta împreună cu părinții. Bucătăria devine, astfel, spațiu de joc și de creație.

,Domnul Păpădie și Prosop este un proiect demarat pentru a organiza ateliere de hrană vie (raw vegană) cu copiii. Ideea acestui format digital a venit în contextul pandemiei. Prosop e un personaj creat exclusiv din materiale și obiecte folosite în bucătărie: o lavetă, o mănușă de silicon, o pensulă pentru ulei, și, bineînțeles, un prosop. E un personaj simplu pe care ar putea să îl creeze și copiii acasă.
În ceea ce-l privește pe Domnul Păpădie, veți ști de unde-i vine numele îndată ce-l veți vedea. Domnul Păpădie e un explorator atipic în bucătărie ce caută mereu rețete sănătoase și savuroase”, explică Andra Ștefan.

În episodul pilot, Domnul Păpădie și Prosop, s-au săturat de izolare și doresc să se întoarcă la mare. Cum o deplasare este mai complicată în această perioadă, îi salvează din nou imaginația.

Astfel, ei gătesc pentru noi bărcuțe din curmale cu brânză de nuci.

Pregătiți-vă ingredientele:

– Nuci hidratate

– Curmale

– Sirop de agave

– Busuioc pentru ornat

– Voie bună

Concept: Andra Ștefan și Silviu Cotiușcă.

Distribuție: Andra Ștefan și Silviu Cotiușcă.

Montaj video și audio: Silviu Cotiușcă.

Suport tehnic: Adi Tudoran.

Episodul 2.

În noul episod, domnul Păpădie și Prosop au găsit rețeta fericirii! Cum toți copiii vor fi răsplătiți cu bunătăți, în acestă zi specială, ghizii noștri în bucătărie ne propun o rețetă de dulciuri sănătoase, fără zahăr.

Preparând bombonele din fructe și migdale, prietenii noștri s-au pregătit și de o petrecere.

Pregătiți-vă ingredientele:
Curmale
Prune deshidratate
Caise deshidratate
Migdale înmuiate (4 h)
Pudră de: orz verde, carob, maca și ghimbir.

Proiectul propus de Teatrul „Puck” în colaborare cu Bucătăria-I DIvină, își propune o serie de 10 episoade, prezentate o dată la două săptămâni.

Concept: Andra Ștefan și Silviu Cotiușcă.
Distribuție: Andra Ștefan și Silviu Cotiușcă.
Montaj video și audio: Silviu Cotiușcă.
Suport tehnic: Adi Tudoran.