FESTIVALURI

Teatrul de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca este organizatorul a două importante festivaluri:

  1. Festivalul Internațional al Teatrelor de Păpuși și Marionete „Puck” – ediția a șaptesprezecea, 14-19 octombrie 2018
  2. Festivalul Stradal „WonderPuck” – ediția a doua, 14-16 septembrie 2018

Prezentare

  1. Festivalul Internaţional al Teatrelor de Păpuşi şi Marionete „Puck” a fost gândit încă de la primele ediţii ca o platformă de promovare a artei păpuşeriei contemporane şi racordare la noile tehnici teatrale şi mijloace de expresie din sfera animaţiei. În cadrul ediției din acest an vor fi invitate aproximativ cincisprezece companii din țări europene (Ungaria, Polonia, Rusia, Cehia, Croația, Romania, Olanda, Franța, Italia, Spania, Belgia), directori de festivaluri internaționale de profil, membri UNIMA.

Publicul pasionat de teatru de păpuși, literatură, ateliere de creaţie va fi invitat să participe la un program variat, care va cuprinde spectacole, conferinţe, dezbateri şi lansări de carte, totalizând aproximativ 50 de evenimente, pe parcursul a șase zile.

Palmaresul celor 16 ediții anterioare este de aproximativ 400 de spectacole invitate, dintre care 50 din Europa, 100.000 de spectatori, 30 de ateliere profesionale, expoziții, lansări de carte și conferințe, interesul demonstrat de copii şi educatori justificând dorinţa noastră de a continua acest proiect.

  1. Aflat la a doua ediție, Festivalul Stradal „WonderPuck”, organizat în colaborare cu Asociația ESUA și Fundația LIONS International, cu sprijinul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca și al Consiliului Județean Cluj, este singurul festival de tip open-air pentru copii și familie din Transilvania. Evenimentul oferă un program complex de educație prin cultură menit să formeze gustul estetic atât al celor mai mici spectatori, cât și al întregii familii. În cele 3 zile pline de experiențe culturale de excepție, cu acces liber pentru toată lumea, WonderPuck aduce familia împreună în fața magiei păpușilor, poveștilor, teatrului, dansului, muzicii și a atelierelor de creație.

Încă de la prima ediție, Festivalul Stradal WonderPuck s-a bucurat de un succes enorm, reunind peste 300 de artiști în cele 30 de spectacole, 5 ateliere, expoziții în aer liber, și având o audiență de peste 17.000 de spectatori în cele trei zile.
Anul acesta, festivalul va avea 3 secțiuni:

  1. WonderPuck pentru preșcolari și școlari
  2. WonderPuck pentru adolescenți, tineri, adulți
  3. WonderPuck la Centenarul Marii Uniri

WonderPuck este despre copilul din noi, dar, mai presus de toate, WonderPuck este despre împreună.