Az egér, aki nem ismerte a félelmet (HU)

Apropo Egyesület – Kolozsvári Puck Bábszínház

Szerző: Grimm testvérek
Színpadra alkalmazta: Demeter Ferencz
Rendező: Urmánczi Jenő
Díszlet és bábok, grafika: Tomos Tünde
Zene: Domokos Előd
Előadják: Balogh Dorottya, Domokos Szabolcs, László Réka, Takács Enikő (m.v.)
Plakát: Tomos Tünde, Kalló Angéla
Ajánlott korosztály: 5+
Bemutató: 2017. december 9.

ELŐZETES: https://youtu.be/arj37pweOuw

Az egerek világában, akár csak az emberekében, nagyon fontos szerepe van a bátorságnak. Ugyanakkor, legalább ennyire fontos szerepe van a félelemnek is, hiszen aki túl fejetlenül bátor, vagyis vakmerő, az könnyen bajba kerülhet. „Nem egér, aki nem fél” – mondják többször Mezei Cingár Elemérnek, az előadás főszereplőjének, aki azzal tűnik ki egértársai közül, hogy bár nem fél, vakmerősége eszességgel és leleményességgel társul. Jutalma nem lesz más, mint Cincinella királykisasszony, XIII. Albino Lajos lánya. Addig viszont kalandos és veszélyes az út, hiszen a Sötét Zúgon keresztül meg kell küzdenie Szőr Bőregérrel, meg kell nyernie Ősz Nyest Úr bizalmát és be kell csapnia Mucifert és Cucifert.
A másokért vállalt felelősség öntudatossá tesz és tudatosítja az egyéni határokat. Mezei Cingár Elemér akkor ismeri meg a félelmet, amikor az, akit szeret bajba kerül, bátorsága pedig példát mutat a Padlás népének.
„A kesztyűs bábos előadás nagy kihívás egy tapasztalattal rendelkező bábos számára is: sok szereplő, sok kellék, két kézzel bábozás és a nem konvencionális paravánmagasság bonyolítja a játékot” – vallja az előadás rendezője, de bízik a színészekben és abban, hogy örömmel fogadja majd a kolozsvári közönség az előadást.

Did you like this? Share it!

0 comments on “Az egér, aki nem ismerte a félelmet (HU)

Leave Comment

*

Sari la conținut