DOMNUL PĂPĂDIE ȘI PROSOP

Episodul-pilot.

Cine sunt Domnul Păpădie și Prosop?

Ei sunt ghizii noștri într-o călătorie prin bucătărie și nu orice bucătărie, ci una divină. Câteodată bucătari desăvârșiți, câteodată povestitori, alteori profesori în tainele gastronomiei simple și sănătoase, cei doi prieteni se completează perfect. Unul gătește, altul ne bucură cu informații despre ingrediente delicioase, dar întotdeauna sunt gata să ne învețe ceva nou.

Proiectul propus de Teatrul „Puck” în colaborare cu Bucătăria-i Divină va avea o serie de 10 episoade, prezentate o dată la două săptămâni. Fiecare episod va putea fi urmărit în regim de transmisiune live pe pagina de Facebook a instituției (https://www.facebook.com/teatruldepapusi.puck/).

Serialul propus de actrița Andra Ștefan are la bază păpușa ca instrument didactic. Astfel, vom descoperi tainele unor rețete sănătoase, inspirate din natură, pe care copiii le pot experimenta împreună cu părinții. Bucătăria devine, astfel, spațiu de joc și de creație.

,Domnul Păpădie și Prosop este un proiect demarat pentru a organiza ateliere de hrană vie (raw vegană) cu copiii. Ideea acestui format digital a venit în contextul pandemiei. Prosop e un personaj creat exclusiv din materiale și obiecte folosite în bucătărie: o lavetă, o mănușă de silicon, o pensulă pentru ulei, și, bineînțeles, un prosop. E un personaj simplu pe care ar putea să îl creeze și copiii acasă.
În ceea ce-l privește pe Domnul Păpădie, veți ști de unde-i vine numele îndată ce-l veți vedea. Domnul Păpădie e un explorator atipic în bucătărie ce caută mereu rețete sănătoase și savuroase”, explică Andra Ștefan.

În episodul pilot, Domnul Păpădie și Prosop, s-au săturat de izolare și doresc să se întoarcă la mare. Cum o deplasare este mai complicată în această perioadă, îi salvează din nou imaginația.

Astfel, ei gătesc pentru noi bărcuțe din curmale cu brânză de nuci.

Pregătiți-vă ingredientele:

– Nuci hidratate

– Curmale

– Sirop de agave

– Busuioc pentru ornat

– Voie bună

Concept: Andra Ștefan și Silviu Cotiușcă.

Distribuție: Andra Ștefan și Silviu Cotiușcă.

Montaj video și audio: Silviu Cotiușcă.

Suport tehnic: Adi Tudoran.

Episodul 2.

În noul episod, domnul Păpădie și Prosop au găsit rețeta fericirii! Cum toți copiii vor fi răsplătiți cu bunătăți, în acestă zi specială, ghizii noștri în bucătărie ne propun o rețetă de dulciuri sănătoase, fără zahăr.

Preparând bombonele din fructe și migdale, prietenii noștri s-au pregătit și de o petrecere.

Pregătiți-vă ingredientele:
Curmale
Prune deshidratate
Caise deshidratate
Migdale înmuiate (4 h)
Pudră de: orz verde, carob, maca și ghimbir.

Proiectul propus de Teatrul „Puck” în colaborare cu Bucătăria-I DIvină, își propune o serie de 10 episoade, prezentate o dată la două săptămâni.Concept: Andra Ștefan și Silviu Cotiușcă.
Distribuție: Andra Ștefan și Silviu Cotiușcă.
Montaj video și audio: Silviu Cotiușcă.
Suport tehnic: Adi Tudoran.

Episodul 3.

Continuăm întâlnirile cu domnul Păpădie și Prosop, bucurându-ne de vacanța care tocmai a început.

De această dată, prietenii noștri au ales să ne gătească ceva dulce și aromat, fără a uita de partea esențială: sănătate în bucate. Domnul Păpădie a cules zmeură proaspătă, a pregătit ingredientele pentru budinca de banane cu dulceață de zmeură și, evident, îi face o mică farsă prietenului său, Prosop.

Pentru această rețetă aveți nevoie de:

Banane

Curmale

Ulei de cocos (dezodorizat)

Zmeură

Pudră de carob.

Domnul Păpădie vă invită să urmăriţi cel de-al patrulea episod din seria de ateliere de gătit hrană vie (raw-vegană).

Promo episodul 4

Dacă sunteţi curioşi să aflați ce înseamnă a mânca conştient sau ce importanţă are provenienţa ingredientelor din reţetele obişnuite, domnul Păpădie vă răspunde la aceste întrebări. Ghidul nostru în bucătărie ştie să observe extraordinarul în lucruri aparent banale. Aşadar, să pornim în această călătorie educativă atât pentru cei mici, cât şi pentru familiile lor, cu iubire şi curiozitate!

Episodul 4

Episodul 5

Rețeta pe care o pregătesc domnul Păpădie și Prosop (alături de cei mici și de părinții lor) este una simplă dar delicioasă: lapte cu cacao (de post).

Iată care sunt ingredientele: migdale, caju, unt de cacao, sirop de agave, cacao pudră.

 

Episodul 6

Domnul Păpădie și Prosop ne vor împărtăși în acest episod o descoperire de senzație: cum să ne facem vara să fie așa cum o dorim. Și, pentru ca soarele și căldura lui îmbietoare să intre în casele tuturor, cei doi ne dezvăluie, pas cu pas, o nouă rețetă irezistibilă: înghețată cu zmeură!

Pregătiți-vă din timp ingredientele: banane, zmeură, unt de cacao, sirop de agave și cacao pudră.

Episodul 7

Episodul 8