Én vagyok Pinokkió

Én vagyok Pinokkió

27.01.2018 | 11:00
31.03.2018 | 11:00
05.04.2018 | 17:00

Szerző: Carlo Collodi
Szövegadaptáció: Călin Mocanu
Rendező: Călin Mocanu
Rendezőasszisztens: Sarvadi Paul
Díszlet: Sandu Marian
Zene: Dan Bălan
Előadják: Balogh Dorottya Domokos Szabolcs, Giriti Réka, László Réka, Okos Attila Ákos, Patka Ildikó, Urmánczi Jenő
Plakát: Săcară Florina, Kalló Angéla
Ajánlott korosztály: 4+

Bemutató: 2017. június 3.
A Călin Mocanu rendezésében látható előadás néhány pontban eltér az eredeti történettől. Az előadásban fontos szerepet betöltő Tündér, tulajdonképpen a rejtőzködő, a bajban mindig megjelenő anya megtestesítője. A szegény, öreg Gepettó helyett ebben a színpadi változatban egy világhírű alkotót láthatunk, akinek Pinokkió lesz a mesterműve, ő pedig – mint minden remekmű – életre kel, hogy majd saját életét élje. Gepettót Pinokkió egy idő után nyíltan is édesapának nevezi.
Az öntudatra ébredés csodálatos története ez, amikor a fiatal élet a biztonságos és szeretetteli környezetből kilép, határokat feszeget és közben egyre csak tanulja, hogy kicsoda ő és hol a helye a világban.
„Egy olyan országban, ahol a szülők önértékelése alacsony, és inkább irányítók, mintsem résztvevők a nevelésében, olyan gyermekeket látunk, akikre folyamatosan ügyelnünk kell, növelnünk kell az idő mennyiségét és a figyelmet, amit nekik szánunk, hallgatnunk kell őket, hogy tudjuk, hogyan dobog a szívük. Látván, hogy merre mennek a dolgok, az élet, mennyire szoros az idő, hogy állunk az iskolával, az oktatással és a kultúrával, szóval mindezeket látva − a meséből, amit én mondok, hiányzik az agresszivitás, mindössze sugallom azokat a konfliktusokat és veszélyeket, amelyekben a gyermek él.” − nyilatkozza az előadás rendezője.
Pinokkió megszületése, átváltozása maga a csoda, kalandjai pedig az érett és felelős személyiség kialakulásának szimbolikus útja.

April 5 @ 17:00
17:00 — 18:00

Did you like this? Share it!

0 comments on “Én vagyok Pinokkió

Comments are closed.